NİĞDE / ULUKIŞLA - Ulukışla Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Meslek dersleri kazanım testleri ve öğrencilerin kazanımlarını ölçmeye yönelik Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan deneme sınavı 15.01.2022 tarihinde yapılmıştır.

Yapılan deneme sınavı  doğru-yanlış-net değerlendirmeleri meslek dersleri  öğretmenlerimiz tarafından yapılmıştır.

Din Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan denemeye okulumuz 9-10-11-12.sınıf öğrencilerimizden toplam 17 öğrenci girmiştir.

Mrt

Öğrencilerimize millî ve manevî değerleri aşılamak ve bu değerlerin gelişimine katkıda bulunmak, edebiyat alanındaki önemli şahsiyetleri tanıtmak amacıyla Arif Nihat Asya, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Abdurrahim Karakoç ve eserleri tanıtılarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

Mrt

Meslek dersleri öğretmenlerince yapılacak planlama dahilinde haftanın ayet ve hadisi panolarda hafta boyunca gösterilir.

Haftanın ayet ve hadisleri  panoya asılmıştır. Hadis ve ayet hakkında öğrencilere  bilgi  verilmiştir. Ayrıca  haftanın ayet ve hadisi derslerde  ogrencilere okutularak yorum yaptırılmıştır.

Mrt

Okulumuzun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emrah Serçe  öğrencilerimize yönelik Din Görevlilerinin Sahip Olması Gereken Ahlaki ve Mesleki Etik Değerler ile ilgili sohbet düzenledi. Bu sohbette  okulumuzda  okuyan tüm öğrencilerin din görevlisi adayı oldukları, din görevlilerinin peygamber mesleği yaptığı ve bu şuur ile hareket edilmesi gerektiği , bu görevin toplumun diğer mesleklerinden ayırıcı özellikleri olduğu için çok titizce icra edilmesi gerektiği konusunda farkındalık uyandırıldı. Bu görevin para için yapılamayacağı eğer para için yapılacaksa başka meslekler düşünmeleri gerektiği, bu görevin gönül işi olduğu vurgulandı. Toplumda son zamanlarda ahlaki olarak bir çöküntü oluştuğu ve din görevlilerine çok fazla görevler düştüğü , bu mesleği icra edenlerin topluma ahlaki ve etik değerler açısından örneklik teşkil etmesi gerektiği belirtildi.

Mrt

Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde internetin güvenli olduğunu söylemek doğru değildir! Hiç kimse internet ortamında %100 güvenlik garantisi veremez. İnternet kullanıcısı kendi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirirse, interneti belli bir düzeyde güvenli hale getirebilir. Bu kapsamda öğretmenlerimize güvenli internet kullanımı ve kişisel verilerin korunması konusunda ne yapılması gerektiği ile ilgili sorumluluklar ve önlemler nelerdir bilgi verilmiş , dikkat çekmesi açısında konuyla ilgili pano çalışması yapılmıştır.