NİĞDE / ULUKIŞLA - Ulukışla Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ekm

Ulukışla Kaymakamlığı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Amatör Spor Haftası kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında Ulukışla Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 3 dalda birincilik, 4 dalda ikincilik, 4, dalda üçüncülük ve 4 dalda dördüncülük kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Bu başarıda emeği geçen öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ekm

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ Okulumuzda Tüm öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi. Programda önce  saygı duruşu ve istiklal marşı okundu . Daha sonra okul müdürümüz Uğur ÇEVİK'in konuşmasıyla başladı. Öğrencilerimiz şiirlerini okudu. Duygu dolu anlar yaşandı.

Ock

Mesleki rehberlik çalışmaları kapsamında Ulukışla İlçe müftümüzü okulumuzda ağırladık.

Kendisine okulumuz adına teşekkür ediyoruz.

Ock

Ekim ayında okulumuz öğretmenlerince yapılan toplantıda akademik takip komisyonu oluşturuldu. Din öğretimi tarafından planlanan Hedef 2023 programının öğretmenlerimize tanıtımının yapılmasının ardından her bir öğrencinin başarısını yakından takip etmek üzere koçluk sistemi uygulaması kararı alındı. Bu kapsamda 12. sınıf öğrencilerinin sınava hazırlık sürecini yakından takip etmek üzere branş öğretmenlerimiz arasında görev dağılımı yapıldı.

Ock

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün Hedef 2023 Projesi kapsamında; öğretmenlerimizle proje tanıtım toplantısı gerçekleştirdik.

Toplantıda her hafta 12. sınıf öğrencilerine üniversite sınavına yönelik deneme yapılması kararı alındı. İlk deneme ekim ayında yapıldı. Kasım sonu itibarı ile 11. sınıflara da deneme yapılmaya başlandı.

Ock

Üniversiteye Doğru Hedef 2023 Projesi, öğrencilerin yükseköğretim kurumları sınavına hazırlık sürecini desteklemek, akademik başarılarını artırmak ve eğitimde devam problemi yaşayan öğrencilere destek sağlamaya yönelik bir çalışmadır.

Haz

7. ve 11. sınıflar için açık liseye geçiş gibi durumlara karşı tedbir alma kapsamında YGS ve LGS ye hazırlık programı tanıtım çalışmaları okulumuz konferans salonunda yapılmıştır. YKS nin hangi konuları kapsadığı hangi dersten kaç soru içerdiği ve çeşitli meslekler için hangi derslerin ağırlık kazandığı gibi konular slayt gösterimleri ile  ele alınmıştır. Öğrencilerin de soruları eşliğinde yapılan tanıtım, girecekleri sınavları, öğrencilerin zihinlerinde daha anlaşılır hale getirmiştir.

Haz

Okulda öğrencilerin yenilikçi düşünme çalışmaları kapsamında ve somut öğrenme ortamı oluşturmak için çeşitli materyaller geliştirilip etkinlikler gerçekleştirilmiştir.Bu materyaller ile daha kalıcı öğrenmeler , yaratıcı düşünme becerisinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Haz

İmam Hatip Okullarının vizyonlarından biri de dini insanlara tebliğ etmek için İmam-Hatipler, Müezzin-Kayyımlar, Vaizler vb. din görevlileri yetiştirmektir. Bu vizyona uygun bir şekilde biz de okul olarak uygulama camiimizde her Cuma öğrencilerimizin hatiplik yönünü geliştirmek ve toplum içinde kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi hocamız rehberliğinde imamlık ve müezzinlik uygulamaları gerçekleştiriyoruz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile ülkemizde her yıl olduğu gibi bu yılda makam koltuklarına çocuklar geçti. Okulumuz 6. Sınıf öğrencisi Enes Kayra Akyol Ulukışla Cumhuriyet Başsavcısı Rabia Özen'in makam koltuğuna geçti. Öğrencimizle  sohbet etti ve de  günün anlam ve önemine binaen öğrencilere hediye verdi .

Daha sonra Sayın Özen Ulukışla Adliye binasını öğrencilerimize gezdirmek suretiyle tanıtımını yaptı.

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması yapıldı.

Kaymakamımız Sayın Resul YILDIRIM'IN Okul Ziyareti

Kaymakamımız Sayın Resul YILDIRIM okulumuz Ulukışla Anadolu İmam Hatip Lisesini 2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde ziyaret etti. Ziyarette kendisine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet SAYAR eşlik ederken Kaymakam YILDIRIM, okul idaresi ve öğretmenlerle kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Kaymakam, öğrencilere ikinci eğitim öğretim dönemini iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi ve tüm öğrencilere başarılı ve sağlıklı günler diledi.